Matchreferat

2011-10-23

Mikro Vit-Mikro Blå

Derby för andra gången för säsongen och i denna match blev det jämnare än sist. Anfallen avlöste varandra fram och tillbaka.

Men det var Mikro blå som tog tag i takpinnen redan efter cirka 30 sek då Ola kom fram i slottet och fick på en bra träff rätt upp i nättaket, det var bara för undertecknad att lyfta på hatten för ett snyggt mål och plocka ut bollen ur nätmaskorna. Efter detta började vi i vita spela runt bollen lite men eftersom vi inte hade avbytare och var tvungna att ställa en forward i målet så uteblev den press som vita hade föregående derby. Utan det blev lite hawaiibandy av det hela. Vita lyckades reducera med ett lågt skott i bottre burgaveln utav isak. I andra halvlek bytte vita målvakt då Niklas ställde sig och jag fick då agera utespelare, men detta gjorde ingen större betydelse då orken avtog ju längre matchen led och anfallen blev mindre organiserade. Blåa däreomt spelade runt bollen bra och hade tidvis en bra press mot vita, inte minst när Fredrik fick sätta sig på botbänken och avtjäna en 2:a. Blåa tryckte på och hade ett par lägen men istället får vita en kontring som blir lite hafsig och isak tar bollen och går den berömda köksvägen och 2-1 till vita är ett faktum. Vi försökte backa hem och försvara oss med tanken på saknaden av avbytare. Men som vanligt så när man tror att segern är nära så får Ola av ett skott från kanten som smiter in under Niklas och matchen är åter igen utjämnad. Efter detta försöker bägge lagen kämpa till sista svettdroppen får att få ett avgörande men icke. Matchen slutar 2-2 och lagen får dela på poängen.

Rättvist eller inte får var och en avgöra, men jag tycker vi i vita ska vara nöjda med en pinne efter våra förutsättningar, blåa kämpa tappert och var minst lika mycket värda poängen.

Ref av. David

 

 

2009-03-08

Mikro Blå vs Årstad 3 - 4 Innebandymikrob
(Målskyttar: Henrik x 1, Anders x 1, Någon x 1)

I det stora hela en väl utförd match av de blåa förutom de sista minuterna då de släppte in två mål och förlorade därmed matchen.

Mikro Vit vs Mikro Blå 7 - 2 Innebandymikrob
(Målskyttar Mikro Vit: David x 5, Rikard x 1, Daniel x 1. Målskyttar Mikro Blå: Paul x 1, Någon x 1)

Blåa var trötta efter sin första match. Vita gjorde kanske sin bästa match för säsongen. David visade storform trots lång matchfrånvaro med sina fem nätningar.

Matchens mikrob: David

2009-02-22

Årstad vs Mikro Vit 1 - 4 Innebandymikrob
(Målskyttar: Junior x 2, Fredrik, Jens. Assist: Jens)

Äntligen! Vi tog vår första seger på mycket länge! Matchens lirare var självfallet Junior som stänkte in två pytsar. Dock gjorde vi ett gediget hantverk som lag. En spelare gör ju inget lag.

Mikro Vit ställde upp med följande manskap:

Målvakt: Johan H

Försvarare: Fredrik, Sebastian, Jan

Anfallare: Kenneth, Jens, Daniel, Mikael, Junior

Guldfågeln vs Mikro Blå 2 - 1 Innebandymikrob
(Målskytt: John. Assist: Adrian)
Film från matchen!

Målvakt: Johan

Backar: Anders, Sören, Leifi


1:a kedja: Kola, Adde, Henrik


2:a kedja: Paul, Bosse, Erik

Vi tar nya tag till helgen och hatten av för de Vita som klippte Årstad.

Filmare: Alexander

2009-01-18
Mikro Vit vs Rainrockers 1 - 3
(Målskytt: Rasmus.)

Med förgående resultat i bakhuvudet (storförlust mot Årstad) och två tuffa matcher framför oss kändes det något bättre med vetskap om att vi kunde sätta ihop 10 gubbar, den som inte kunde ställa upp var David (fortfarande skadad). Vi ställde upp med följande lag:

Målis: Johan
Backpar 1: Daniel, Fredrik
Backpar 2: Christian O (”gammal” trotjänare på tillfälligt besök eller?), Sebbe
Kedja (defensiv): Kenneth, Jens (c), Mikael
Kedja (offensiv): Adde, Rikard (c), Rasmus

Med denna uppställning skulle vi kunna ha en chans att ta poäng av RR. Det viktiga uppdraget som center (i Davids frånvaro) föll på Rickard och Jens, de är inte lätt att ersätta David (som notmalt härskar över denna yta). Både Jens och Rickard genomförde uppdraget på ett lysande sätt.

1:a perioden:
Det var MIKRO som skapade de största målchanserna under första perioden, glädjande var att båda kedjorna skapade tryck framåt. Michael gjorde nog sin bästa match för mikro (bra jobbat). Efter första perioden kändes det som vi verkligen var med i matchen. Stundtals förde vi spelet, det får anses som gott betyg, men RR kunde fortfarande vända spelet blixtsnabbt. Johan hade det inte lätt, få skott på mål, men de som kom var av hög klass. Lite osäker men jag tror att det stod 0-0 efter första perioden.

2:a perioden
Inför andra perioden, sa vi att det är bara att köra på som i första. Spelet såg i stort ut som i första. Vi höll uppe spelet bra. 1-0 till RR (lite osäker).

3: e perioden
Nu började det höga tempot kännas vid, vi tappade lite i makering, vi kom allt oftare 2:a till bollen, det kändes som att RR ökade tempot. Jag såg tyvärr inte Rasmus mål (skymd). Så i slutet av matchen orkade vi inte hålla ställningarna. Som brukligt forcerade RR. 3-1 blev det slutresultatet. Trots resultatet gjorde vi en bra match. Spelarnas insats: Alla gjorde en bra insats, kändes som att vi lika gärna kunde ha vunnit.

Författare: Jan
Fotografer: Jon, Alexandra

Mikro Blå vs Årstad 2 - 3
(Målskyttar: Paul, John. Assist: Erik)

Då var ännu en korpomgång spelad. De Blå mötte Årstad och ställde upp med följande lag:
Målvakt: Johan
Försvar: Anders, Leifi, Fredrik/Fiddo, Sören
1:a kedja: Björn, John/Kola, Martin
2:a kedja: Erik, Paul, Bosse
Inhoppare: Kim

Vi började lite lätt med att känna på varandra, vi låg rätt så långt ner med vår center medan topparna satte press på Årstads backar.
Detta resulterade i att Martin kunde snappa upp en boll och släppa den till Erik. Paul tjoade att han ville ha pass och han fick som han ville. Paul svepte iväg ett skott som vart otagbart. 1-0. Tekningen efter vann Årstad, men deras back och målvakt yrade, detta utnyttjade Kola och dunkade in 2-0-målet. Detta höll i sig perioden ut.

2:a perioden är det inte så mycket att tala om, det svängde en del fram och tillbaka, bra defensivt jobb men bitvis svårare framåt. 2-0 höll sig även här.

Direkt i den 3:dje fick Årstad in en reducering och detta gav dem blodad tand. Det var rejäl forcering mot det Blå laget, med ett par ramträffar. Några kontringar för de Blå, men annars var det segt spel och för omständigt. 2-2 följde på ett frislag som letade sig igenom. När det endast återstod 2 sekunder kvar letade sig bolluslingen i mål för Årstad! Hur?, det vet inte undertecknad.

Det var synd att vi inte lyckades sy ihop säcken när vi hade ett sådant dunderläge, bra spel i 2 perioder, främst i det defensiva, men kalkon i 3:dje. Nu blir det ett långt break innan nästa korpomgång spelas, istället riktar lagen in sig på Mikro Cup som går av staplen inom kort.


Författare: Erik
Fotografer: Jon, Alexandra

Guldfågeln vs Mikro Vit 3 - 3
(Målskyttar: Adrian x 2, Christian)

Till andra matchen mot Guldfåglarna ställde vi upp följande lag:

Målis: Johan
Backpar 1: Daniel, Jan (Mikael lämnade platsen till mig vilket jag är tacksam för)
Backpar 2: Christian O, Sebbe
Kedja (defensiv): Kenneth, Jens (c), Fredrik
Kedja (offensiv): Adde, Rikard (c), Rasmus

Vi bestämde oss för att inleda med högt tempo, vilket vi lyckades med. Denna match hade en annan karaktär, mycket tuffare spel, från båda lagen. Stundtals väl fult spel, men efter en incident (det rann över för en av våra spelare), lugnade det ner sig: Vi klarade oss undan med en utvisning, p.g.a. att det skedde utanför spelet, så domarna missa händelsen. I det läget tog Guldfågeln (i spetsen) och vi tag i situationen på ett bra sätt. Trots händelsen ”hämnades” inte Guldfågel vilket vi bör berömma. Trots tätt spel forcerade vi fram 3 mål (Adde 2 st och Christian 1 st). Inför sista perioden ledde vi med 3-0, det var ”bara” att bevaka ledningen kan man tycka. Men icke sa nicke. Vi sa till varandra under sista pausen att vi inte skulle backa hem, utan fortsätta sätta tryck framåt, vilket vi gjorde under första halvan, med vi gick nästan samma öde som de Blåe, vi orkade inte stå emot sista delen. Guldfågeln prickade in 2 mål. In för de 2 -3 sista minuterna toppades laget, Daniel och Christian fick uppdraget kämpa på backplats. Men tyvärr i sista minuten lyckade Fåglarna pricka in ytterligare ett mål. Tungt, trots oavgjort kändes det som en förlust. Klart är hade vi fått Guldfågeln i den första matchen hade vi vunnit, vi brände mycket krut i matchen mot RR.

Alla skall ha en eloge, vi kämpade verkligen som ett lag. Kul att så många kunde ställa upp.

Författare: Jan
Fotografer
: Jon, Alexandra

2009-01-11
Årstad vs Mikro Vit 7 - 1 :-(
(Målskytt: Jens. Assist: Kenneth)

Lite kommentarer angående matchen mot Årstad.
Mikro Vit ställer upp med en reducerad trupp påendast 8 spelare. 3 ny spelare: Rasmus, Sebbe samt en "nygammal" Junior. Vi hälsar våra nya hjärtligt välkomna. Starkt av Daniel att ställa upp som målvakt (helt otränad), då våra ordinarie inte kunde ställa upp (arbete och sjukdom).

Vi vet att Årstad bruka starta starkt, så vår plan var spara på krafterna och inte gå upp för högt. Det höll i ca två perioder, men sen orkade vi inte hålla emot. Stundtals var det rörigt i vårt försvar, delvis på grund att vi inte har spelat ihop, delvis på att vi helt enkelt inte orkade, några mål tar jag på mig (det var inte en av mina bästa dagar). Daniel hade det inte lätt, Årstad fick stundtal stå och prickskjuta. Men en sak som vi skall ta med oss är att vi verkligen kämpade som ett lag. Det var kul att spela , trots förlusten.

Med våra nya förstärkningar samt att vi får tillbaka våra sjuka och skadade, kommer vi att bli ett lag att räkna med. Tyvärr är det försent att nå toppen i Korpen, men räkna med oss till Mikro cup 2009.
;-)

Laget:
Målvakt : Daniel
Försvarare: Jan, Fredrik, Sebastian
Anfallare: Kenneth, Jens, Rasmus, Junior

Författare: Jan
Fotograf: Alexandra

Mikro Blå vs Rainrockers 4 - 6 :-(
(Målskyttar: Paul, Leif, Martin och Erik. Assist: Sören x 2, Erik x 2)

Håller med Jan i hans matchrapport. Bra kämparinsats. Vi i de Blå får vara ganska nöjda med vår match mot RR. Inget vidare bra passningsspel stora delar utav matchen. Vi blixtrade till ett par ggr, dessvärre gjorde RR det fler ggr än vad vi gjorde. Ett bra lyft i spelet i slutet på sista perioden, får vi ta med oss till nästa helg.
Laget:
Målis: Johan
Försvar: Leifi, Sören, Erik
Forwards: Björn, Martin, Anders, Pauli, Bosse, John Kola
Författare: Erik